Pages

Monday, June 25, 2012

Anak Ummi Sakit Lagi..

Dah dua hari Hadi tak sihat...beberapa hari sebelum nie Hadi mengadu pening dan sakit kepala. Semalam dia jadi tak larat sangat dan masih mengadu pening.. Lepas pi klinik dan makan ubat, Hadi terus lena... Doktor kata mungkin sebab cuaca panas sangat dan kurang minum air kosong yang jadi punca.. Opah kata sepanjang hari Hadi tidur je. Ummi terpaksa tinggalkan Hadi kat rumah opah sebab ummi dan abi ada mesyuarat si Taiping.. Masa ummi sampai rumah opah pun, Hadi nampak tak larat sangat.. Sedihnya tengok keadaan anak ummi..

Malam tadi badan Hadi panas sangat.. Hadi tidur pun meracau2.. Bangun pagi tadi muka dan tangan hadi dah penun darah kering.. Ummi tak sedar bila hidung hari berdarah.. Ummi risau sangat tegok keadaan Hadi.. Ummi harap ini hanyalah demam panas yang biasa dan tak ada sebarang kesan serius pada kesihatan Hadi..

Pagi nie, ummi cari maklumat berkaitan simptom hidung berdarah dan sakit kepala.. Ada fakta yang mendebarkan dada ummi...:-(. Tapi, ummi berdoa sangat semoga Allah lindungi semua anak ummi dari sebarang penyakit yang serius. Ummi sentiasa doakan kesejahteraan dan kesihatan yang baik buat anak2 ummi..

Sunday, February 5, 2012

Busynyer!!!!

Lama tak menulis.... busy sangat. Banyak bebenor keje yang nak dibuat... Hal sekolah satu hal...tak dapat nak lari...mesti selesaikan banyak sangat dokumen & kerja2 pengurusan..

Keje2 kat umah pun macam2 nak kena settle... Biasa la...rutin harian sebagai isteri dan juga ummi... :-). Tapi, Alhamdulillah hubby sentiasa membantu meringankan segala tugas di rumah.. Anak2 ummi pun tak la teryk sangat ragamnyer.... Alhamdulillah...

Tugasan dan assignment lagi satu hal... Rasa macam tak tau nak mula di mana... Masa makin suntuk... tapi 'gear' tak dapat masuk2 lagi.... Sukarnya nak dapatkan rentak yang sekata.. Tapi insyaAllah.... ummi sentiasa yakin boleh.. InsyaAllah DIA akan bantu ummi...asalkan ummi tak lupa untuk sentiasa berusaha mencari bahan sebelum 'memulakan pecutan' untuk buat semua assignment...

Tapi yang syoknyer, dalam ke'busy'an tu.... aktiviti mem'baking' sentiasa aktif!!! Alhamdulillah, ade je tempahan dari kawan2... Mudah2n ini akan menjadi salah satu cabang untuk ummi menambahkan pendapatan ummi dan juga family....ameen....

Tu la aktiviti2 yang tak pernah putus setiap hari... Doa ummi semoga sesibuk mana pun ummi... Ummi akan tetap sentiasa menjaga hubungan ummi dengan Allah... Ummi yakin Allah sentiasa membantu meringankan segala kesibukan ummi setiap hari... Terima kasih Ya Allah atas segala rahmat-MU... I love U Ya Allah!!!

Monday, January 9, 2012

Birthday Suamiku Yang Tercinta

Hidangan buat suamiku yang tercinta....

Alhamdulillah....hari nie my hubby sambut birthdaynyer yang ke 43... Dan tahun nie jugak merupakan tahun yang ke 10 aku sambut birthday bersamanya... Hari nie ada mesyuarat kat sekolah... So balik dah pukul 2 lebih... Pi beli2 hadiah n barang dengan Hadi n Hani. Sampai umah dah pukul 3.30pm...

Apalagi...bersilat la pulak kat dapur... Target ummi, memang ummi nak buat Cheese Brownies & Nasi Mandy Ayam...:-). Dua2 masakan merupakan cubaan pertama ummi.. Alhamduliillah berpandukan resepi yang diperolehi dari internet dan kawan ummi ( Sue ), resepi menjadi... Masakan siap dimasak jam 6.30pm... Sempat la ummi fb jap sementara nak hidang makanan ( my hubby puasa hari nie ).

So, nie la hasilnye....

Cheese Brownies yang simple penyediaannya

Nasi Ayam Mandy yang tak berapa susah nak dibuat..

Thursday, January 5, 2012

My Princess.... First Day in school

Ada gaye.....

Semalam Ummu Hani Iman memulakan langkah ke tadika.. Alhamdulillah, puteri ummi nampak begitu bersemangat... Walaupun ada beberapa budak yang menangis....risau juga kalau2 Hani pun terikut2 sama..

Hani : "Ummi, nape dia nangis??"
Ummi : "Dia tak dapat minum Oligo le tu..." saje bagi jawapan tu sebab sebelum ke sekolah ummi dah bagi Hani minum Oligo..
Hani : "Angah dah dapat minum Oligo..."
Ummi : "Haa...kalau macam tu angah tak payah la nangis ye!!"
Hani : "Ok..."

:-) Alhamdulillah.... Balik dari sekolah, macam2 citer yang nak disampaikan... Makan pun nampak semangat sangat... agaknye letih sangat kat sekolah, tu yang jadi lapar kot.. :-)

Hari kedua pun, angah nampak happy dan bersemangat untuk ke sekolah... Kejut bangun pagi pun senang... cuma biasa la, kena 'jaga hati' dia, takut terseilap sikit, alamatnye merajuk le...heheh.