Pages

Monday, March 28, 2011

Hannan Baru Mula Melangkah....

Semalam, Hannan baru mula menapak dan melangkah..... Seronoknyer tengok Hannan mengatur langkahnya sikit demi sikit.. Hadi ngan Hani seronok sangat bila tengok adiknyer dah boleh jalan... Wah, Hannan terror!!! Tu la ayat yang asyik disebut abang dan kakaknyer tu..

Hannan pun nampak excited sangat melangkah. Tambah pulak abang dan kakaknyer siap bertepuk-tepuk tangan bila tengok Hannan berjalan.. Tu yang buat Hannan asyik nak melangkah je, walaupun asyik la terjatuh....hehhe

Apapun, ALhamdulillah.....syukur kepada Allah... Anak kecil ummi dah mula melangkah dan akan terus melangkah... Mudah-mudahan langkah-langkah kecil ini akan membuahkan langkah-langkah yang lebih besar sebagai anak yang solehah....

Thursday, March 17, 2011

CUTI....!....?....

Hari nie masih lagi dalam tempoh Cuti Sekolah.... Awal cuti meriangkan bila Along, Abg. Long & anak2 (Taqiah, 'Ammar, Ahmad, Akmal & Amnan) balik bercuti di umah mak... Seronoknyer!!! Riangnyer!!! Ummi dan anak2 ummi memang rasa best sesangat!!! Biasa la....selalunye umah mak cuma kami sefamily je yang balik...tapi bila ada yang lain memang happening habis!!!

Bercuti bersama family memang seronok!! Dapat bawak anak2 ummi ke Taiping Night Safari bersama family mak long... Walaupun kita stay di Selama and selalu ke Taiping, tapi kita tak pernah pegi Taiping Night Safari... So, nampak sangat anak2 ummi happy and enjoy sangat!!! Ye la....first time pegi...:-)

Then for the first time jugak ummi bawak anak2 ummi ke Bukit Merah Laketown.... Hadi & Hani excited sangat dapat mandi manda kat sana. Hannan pun mandi jugak!! Sampai terlena2 masa kat dalam air....heheheh......Seronok ummi tengok anak2 ummi happy bersama kakak and abang2 sepupunyer... To my lovely Taqiah, Bama, Amad, Akmal & Amnan......thanks sebab tak jemu2 layan anak2 makusu.... Memang setiap kali bersama korang, makusu rasa happy sangat!!!

Tapi.....

Semalam.....hari nie....dan rasanya esok2 pun sama..... tak ke mana2 pun.... Duk kat rumah je la.... sian pulak kat anak2 ummi.....nampak depa macam boring je.... hadi duk request ajak pegi mana2... tapi abi pulak tak nak ke mana2.... So stay je kat umah... :-(

Thursday, March 3, 2011

Sabar...........

Akhir-akhir nie, Hadi banyak menguji kesabaran ummi.... Ummi tau...ummi perlu bijak menangani setiap tindakan, perkataan dan perbuatan Hadi yg kadang2 menggegar kesabaran ummi... Tp ummi juga manusia biasa yg kdg kala kalah dengan situasi yang dihadapi...

Maafkan ummi sayang.... Lately Hadi memang selalu kena marah. mungkin cara ummi terlalu kasar, tp ummi nak Hadi tau yang ummi terlalu sayangkan Hadi.. Ummi nak Hadi jadi anak yang soleh, cerdik dan pintar.... Terlalu tinggi harapan ummi pada Hadi.... Tiap malam ummi menangis mengenangkan setiap apa yang berlaku setiap hari...

Ummi sentiasa berusaha mengajar diri ummi agar banyak bersabar dan sentiasa bertindak dalam kawalan iman... Ummi takut tindakan ummi tersasar... Mudah2n Allah sentiasa bantu ummi dalam mendidik anak2 ummi...

SABAR........