Pages

Sunday, February 24, 2013

Ummi...mak budak baru belajar....heheheh

Hasil daripada explore dalam internet dan juga tunjuk ajar dari lecturer...dapat la ummi amik foto-foto pelbagai teknik yang rasanya ok la untuk beginner macam ummi... ;-)

"Titisan"
Freeze / Pembekuan
"Suci"
Freeze / Pembekuan
"Selepas Hujan"
"Sejuk"
"Segar"
Perspektif
 Perspektif
 Landskap
Bokeh..... Jadi ke bokeh nie??
 Bokeh....... Jadi tak??? :-)
Zooming
 Zooming

Panning 
 Close-Up

Ok tak??? Macam dah bagitau tadi.... tak la cantik sangat... Baru belajar kan...

Model-model fotografi ummi

 Ummi nak aplikasi Teknik Freeze.... anak-anak ummi apa lagi... melompat sakan!!
 Hannan semangat melompat..
 Teknik Close-Up..... Hannan letih..
 Angah pun nak lompat jugak!!
 Tudia!!!
Abang dengan aksi melompatnya!
 Kesayangan...buah hati....cinta kasih.....sentiasa di hati ummi...

Ni la antara aksi-aksi yang amat anak-anak ummi suka bila ummi start pegang kamera... Semua nak melompat... Tiap-tiap hari tanya.."Ummi, hari ni kita nak ambik gambar tak?"..hehehe..

Actually banyak sangat gambar-gambar depa... Tak larat pulak la nak upload kan....

Nanti untuk post berikutnya...ummi akan masukkan foto-foto pelbagai teknik yang ummi baru belajar... Tak la cantik macam jurufoto pro... tapi ok la..yang penting ummi sukeeee!!!! ;-)

Setelah Sekian Lama

Assalamualaikum WBT....

Lama yang teramat lama rasanya tak blogging..... Tak sempat langsung nak blogging... Banyak keje... banyak kekangan...

Hari ni rindu nak start blogging semula....

Apa citer ye??? Mmmmmm..........ok... Ummi ada hobby baru.... nak kata baru tak jugak... cuma ada penambahbaikan... heheh...

Actually....ummi dah start semula jadi 'giler snap gambar'... tapi kali nie dengan kamera DSLR... kamera idaman ummi... kebetulan this semester ummi ada subjek Teknologi Pendidikan & ada topik fotografi.. Wah!! memag seronok la ummi...hehehe..

Inn Sha Allah... untuk post lepas-lepas nie... ummi akan post antara foto yang ummi suka sangat!!! ;-)