Pages

Tuesday, October 27, 2009

Sibuk nak exam...

Minggu nie masing-masing sibuk dgn soalan exam... Kata orang, budak pendidikan khas x payah la exam2.. bukan nak pandai pun... Sedih bila dengar mcm tu, tapi sebagai guru pendidikan khas.. kami lebih tahu apa yang kita nak beri pada anak2 istimewa kita... Mungkin peperiksaannya tak sama mcam budak2 kat kelas perdana.. Tapi mereka juga harus diberi peluang untuk dinilai tahap pencapaian mereka... Mereka pun nak jugak rasa suasana exam..
Bukan senang sebenarnya nak sediakan soalan exam anak2 di kelas pendidikan khas... Kalau di kelas perdana, 1 set soalan untuk satu kelas @ satu tahun. Tapi kami kena sediakan beberapa set soalan untuk murid2 yang duduk dlm satu kelas... Nampak senang,... tp pening gak kepala... :-)..
InsyaAllah next week anak2 di kelas pendidikan khas nie akan dinilai tahap pencapaian dan kemahiran mereka... Kita tengok je nnt, ape yang depa jawab...

Monday, October 19, 2009

Doakan Baby Iman....

video


Hari Ahad baru nie (18 Oktober 2009), baby Iman yang berada dalam rahim ummi, genap berusia 4 bulan...

Alhamdulillah, ummi, abi, abang hadi & kakak hani berpeluang menatap telatah baby Iman dalam rahim ummi masa scanning baru2 nie.... Syukur ummi panjatkan kepada Allah kerana baby Iman sihat dan cergas.. Memang aktif anak ummi!! Mudah2an jadi anak yang aktif & cerdik ye sayang...

Kepada semua, mohon bersama-sama doakanlah mudah2an baby iman berada dalam kesihatan yang sempurna dan disempurnakan kejadiannya oleh Allah SWT... Mudah2an sampai masa dan ketikanya nanti, kita sama-sama dapat menatap baby iman yang sihat dan comel..

Walaupun ini merupakan kali keempat ummi hamil, tapi hati nie masih berdebar2 seperti baru pertama kali hamil...

Ya Allah, Kau berilah aku kekuatan dalam menempuh hari2 yang bakal mendatang. Kurniakanlah aku kesihatan yang sempurna sepanjang kehamilan ini dan selepas aku melahirkan bayi di dalam kandunganku ini.. Kau kurniakanlah juga kesihatan yang sempurna buat bayiku.. Sempurnakanlah kejadiannya, Ya Allah.... Jadikanlah ia hambamu yang beriman dan beramal soleh... Jadikanlah ia anak yang cerdik, yang tajam pemikirannya, yang taat, yang comel serta menjadi anak yang sihat serta cerdas..... Mudah-mudahan bayiku akan lahir sebagai pejuang agama-Mu... Insya-ALLAH....

Wednesday, October 7, 2009

Gambar Raya 09

Baru dpt upload gambar2 masa raya baru nie. Gambar2 nie diambil masa raya pertama kat umah opah di Kubu Gajah...

Hadi tersengih dengan Baju Melayunye...

Si Manis Hani tersenyum manja

Bersama permata-permata yang tersayang..

Abi bergambar dengan putera puterinya...

Kilauan permata dalam hidupku....

Jamuan AidilFitri

Alhamdulillah...smlm tertunai jgk hasrat nak buat jamuan raya kt umah.. mmg dh lama sngt berniat, tp dlm keadaan keshtn yg x menentu..x berani nk ckp aper2.. Tp, alhamdulillah... semalam dan hr2 sebelumnya Allah bagi kesihatan & kekuatan utk buat jgk majlis yg serba sederhana tetapi terasa meriah sgt... T.Kasih bonda tersyg yg x pernah jemu2 membantu anak bongsunye nie... Sayang Mak!!. Memang kalo diikutkan, tenaga yg ada pd diri sendiri nie x terlawan tenaga & semangat mak bekerja.. Kalo mak x tlg, rasanyer x mampu jgk nk sediakan semuanya sendiri...:-

Seronok bila kawan2 & keluarga mertua dtg beraya & berkumpul di rumah... Terasa keriuhan.. Hadi & Hani pun tersngtlah seronoknyer!! Dua2 anak ummi langsung x tidur ptg semlm.. Latih melayan tetamu agknyer...jam 8 lebih je dua2 terlena kepenatan.. :-)

Mengenangkan hr ni sekolah, mlm td pulun jgk la mengemas dan mencuci... Alhamdulillah... jam 10 lbih, semuanyer settle dicuci. Rumah pun siap dikemas... Lega.... Baru la dpt meletakkan bdn yg langsung x rest sejak pg... Tapi cukup puas hati!!

T.kasih pada semua kawan2 & tetamu yg hadir... Kepada yg berpuasa, insyaAllah lain kali kita buat jamuan lain plak...:-). T.kasih pada bonda mertua yg dtg jgk walaupun dln keadaan diri yg x berapa sht... T.kasih pada suami tersayang yg bagi sokongan & kekuatan utk mengadakan jamuan semlm... T.kasih pada anak2 umi yg dpt mendngr kata sebelum, semasa & selepas jamuan diadakan... And... setinggi2 T.Kasih sekali lg buat Bonda Tersayang.... TQ Mak! TQ Mak!! T.Kasih atas segalanya mak!!!