Pages

Tuesday, February 15, 2011

Cookies pulak!!


Sebenarnya dah banyak hari Hadi duk minta ummi buatkan 'biskut macam yang kita beli kat kedai tu..". Tu la ayat Hadi bila nak minta ummi buatkan cookies ala2 chipsmore katanyer... So, dah hari nie cuti...buatkan la jugak simle cookies untuk dia. Memang dia makan sungguh2! :-)

Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul

Hehehe....Masak lagi!!!

Petang tadi, asyik terfikir nak buat ape la dengan roti yang tak habis... Anak2 pun dah tak nak makan roti tu... So, buka internet, cari la resepi.. Hehehe....jumpa resepi kat koleksi resepi kak Hanieliza.... Puding Roti Caramel.. Cuba la buat... mmmm.....yummy!!!

Hadi ngan Hani yak sabar2 nak makan.... Hani yang nampak berselera sangat... Hadi macam biasa la, makan sikit je...

Ok la tu... :-)

Tuesday, February 1, 2011

For The First Time....:-). Fruit tart...

My Fruit Tart......Heheheh.........Memang suka sangat makan fruit tart nie... Yummy!!! Dah lama nak cuba buat sendiri, tapi tak pernah terlaksana... banyak sangat kekangannya...

Tapi petang tadi dengan penuh semangatnya pi beli bahan-bahan untuk buat tart nie... Risau gak tak jadi sebab I nie bukannya pandai sangat bab buat-buat kuih nie... Lagipun tak pernah buat.......Tapi, Alhamdulillah, at last jadi gak my fruit tart nie... Suke sangat!!!

Tapi yang syoknya Hadi ngan Hani makan pastrinya aje.... All the filling dikeuarkannya... Sabor aje la... Penat2 ummi buat... Tapi, ok la... at least depa makan jugak... :-)