Pages

Monday, January 9, 2012

Birthday Suamiku Yang Tercinta

Hidangan buat suamiku yang tercinta....

Alhamdulillah....hari nie my hubby sambut birthdaynyer yang ke 43... Dan tahun nie jugak merupakan tahun yang ke 10 aku sambut birthday bersamanya... Hari nie ada mesyuarat kat sekolah... So balik dah pukul 2 lebih... Pi beli2 hadiah n barang dengan Hadi n Hani. Sampai umah dah pukul 3.30pm...

Apalagi...bersilat la pulak kat dapur... Target ummi, memang ummi nak buat Cheese Brownies & Nasi Mandy Ayam...:-). Dua2 masakan merupakan cubaan pertama ummi.. Alhamduliillah berpandukan resepi yang diperolehi dari internet dan kawan ummi ( Sue ), resepi menjadi... Masakan siap dimasak jam 6.30pm... Sempat la ummi fb jap sementara nak hidang makanan ( my hubby puasa hari nie ).

So, nie la hasilnye....

Cheese Brownies yang simple penyediaannya

Nasi Ayam Mandy yang tak berapa susah nak dibuat..

Thursday, January 5, 2012

My Princess.... First Day in school

Ada gaye.....

Semalam Ummu Hani Iman memulakan langkah ke tadika.. Alhamdulillah, puteri ummi nampak begitu bersemangat... Walaupun ada beberapa budak yang menangis....risau juga kalau2 Hani pun terikut2 sama..

Hani : "Ummi, nape dia nangis??"
Ummi : "Dia tak dapat minum Oligo le tu..." saje bagi jawapan tu sebab sebelum ke sekolah ummi dah bagi Hani minum Oligo..
Hani : "Angah dah dapat minum Oligo..."
Ummi : "Haa...kalau macam tu angah tak payah la nangis ye!!"
Hani : "Ok..."

:-) Alhamdulillah.... Balik dari sekolah, macam2 citer yang nak disampaikan... Makan pun nampak semangat sangat... agaknye letih sangat kat sekolah, tu yang jadi lapar kot.. :-)

Hari kedua pun, angah nampak happy dan bersemangat untuk ke sekolah... Kejut bangun pagi pun senang... cuma biasa la, kena 'jaga hati' dia, takut terseilap sikit, alamatnye merajuk le...heheh.