Pages

Sunday, December 19, 2010

Miss u all...

Sedar tak sedar, cuti cuma tinggal seminggu je lg... Next week dah start kena pi sekolah untuk preparation for next year... Banyaknya yang nak kena prepare.. Mudah2an sesi tahun depan akan lebih baih daripada sesi2 sebelum nie...amin..

Cuti nie setakat nie blun dapat jumpa adik beradik... Jumpa Kak Long je masa ke Kelantan hari tu. Itupun jumpa sekejap je... X pe la, dapat gak lepaskan rindu... Cuti yang berbaki seminggu nie, harap2 ada keizinan Allah untuk jumpa adik-beradik yang lain... Miss u all!!

Beberapa malam sebelum nie, tido umah mak... Mak pun tak berapa sihat... Hati mak tu, nak sangat ke Kajang, jumpa anak menantu and cucunyer.. Makusu tau sangat...tapi kesihatan x berapa mengizinkan.. InsyaAllah ada rezeki nak jugak bawak mak ke Kajang dalam minggu nie...

Miss u all my lovely big family!!!

Saturday, November 20, 2010

Monday, November 8, 2010

Hannan Iman

Hanan dgn abg & angah

Gaya manja....hihii

Yum! Yum! Cedapnyer biskut!!!



Jom Balik Raya Haji!!

Assalamualikum wbt...

Saudara2ku... Jom la kita balik beraya dgn mak Raya Haji nnt... Kami sekeluarga je yang setakat nie insyaAllah mmg beraya dgn mak...

Jom la ramaikan lagi.... :-)

Friday, September 17, 2010

Thursday, July 29, 2010

Muhasabah Diri...


Ya Allah..............

Makin hari terasa amal ibadatku semakin kurang..... Buat yg wajib je... Yg sunat amat liat untuk dilaksanakan..... Terasa amat malu padaMu wahai Maha Pencipta... Diri terlalu alpa dan lalai.... Terlalu leka dengan duniawi....

Ya Allah.....Kau berilah aku kekuatan untuk terus meningkatkan ibadah kepadaMu... Jgn biarkan aku leka dan hanyut dengan pelbagai alasan duniawi...

Ramadhan bakal menyapa.... Ramadhan bakal tiba..... Semoga Ramadhan kali ini amal ibadatku makin berlipat ganda.... Amin...


Tuesday, June 22, 2010

Belum Terlambat...

Hari Bapa...... belum terlambat untuk mengucapkan Selamat Hari Bapa buat suami tercinta... buat abang2 dan abang2 ipar.. juga buat semua insan2 bapa yang kukenal... jua buat mengenang arwah abah yang tersayang.....

Monday, June 21, 2010

Aduhai Putera-Puteri Ummi....

Malam tadi ummi berbicara sendiri...ummi merenung kembali....ummi mengenang kembali....setiap apa yang ummi miliki...yang Allah pinjamkan kepada ummi...yang Allah AMANAHkan kepada ummi... Sedar tak sedar, di depan mata ummi...3 zuriat yang amat comel sekali.. Antara percaya dan tidak...putera-puteri ummi kian membesar di depan mata ummi....Alhamdulillah! Kadang2 ummi terkenang kembali betapa sunyinya hidup ummi dan abi sewaktu kalian belum lahir ke dunia ini... Hari2 yang kami lalui terlalu sepi......sunyi sekali..... Tiap hari kami merintih dan berdoa agar Allah kurniakan kami zuriat buat penyeri hidup kami...

Putera-Puteri Ummi...
Kadang2 ummi takut ummi tak mampu laksanakan tanggungjawab yang sempurna ke atas kalian... Kadang2 ummi takut ummi tak mampu menjadi ummi yang terbaik buat kalian... Ummi takut ummi tak mampu memberi kalian yang terbaik dalam apa jua perkara sekalipun... Walau ummi telah berusaha sedaya ummi, tapi ummi masih gusar dan bimbang....takut kalau2 ummi tak dapat laksanakan AMANAH ALLAH ini sesempurna mungkin..

Ummi hanya inginkan yang terbaik buat kalian... Ummi mahu kalian menjadi anak2 yang SOLEH & SOLEHAH.. Ummi mahu kalian menjadi anak yang pintar dan beramal soleh.. Ummi impikan suatu hari nnt ummi dan abi tersenyum bangga apabila anak2 ummi dan abi menjadi anak2 yang membanggakan Agama dan keluarga.. InsyaALLAH..

Putera-Puteri Ummi...
Ummi berjanji akan sedayanya untuk menjadi Ummi yang terbaik buat kalian.... Menyayangi dan mengasihi kalian sepenuhnya... Mendidik dan membimbing kalian sebaik mungkin sehingga menjadi insan yang berjaya di dunia dan akhirat.. Ummi terlalu menyayangi putera-puteri ummi. Ummi bersyukur kerana Allah memberi ummi peluang untuk menjadi ummi kepada kalian.. Mengandungkan kalian... Melahirkan kalian... Menjaga dan mendidik kalian... Kalian terlalu dekat dengan ummi... Tiada kata yang dapat ummi luahkan untuk menyatakan kasih sayang ummi pada kalian.... Ummi LOVE u all!!


Sunday, May 16, 2010

Artikel nie di'copy' dari blog my lovely sister...

“Tuhan, mengapa wanita begitu mudah menangis?”
Tuhan berkata: “Ketika Aku menciptakan seorang wanita, ia diharuskan untuk menjadi seorang yang istimewa.
Aku membuat bahunya cukup kuat untuk menopang dunia, namun, harus cukup lembut untuk memberikan kenyamanan.”
“Aku memberikannya kekuatan dari dalam untuk mampu melahirkan anak dan menerima penolakan yang sering kali datang dari anak-anaknya. “
“Aku memberinya kekerasan untuk membuatnya tetap tegar ketika orang-orang lain menyerah, dan mengasuh keluarganya dengan penderitaan dan kelelahan tanpa mengeluh.”
“Aku memberinya kepekaan untuk mencintai anak-anaknya dalam setiap keadaan, bahkan ketika anaknya bersikap sangat menyakiti hatinya.”
“Aku memberinya kekuatan untuk mendukung suaminya dalam kegagalannya dan melengkapi dengan tulang rusuk suaminya untuk melindungi hatinya.”
“Aku memberinya kebijaksanaan untuk mengetahui bahwa seorang suami yang baik takkan pernah menyakiti isterinya, tetapi kadang menguji kekuatannya dan ketetapan hatinya untuk berada di sisi suaminya tanpa ragu.”
“Dan akhirnya, Aku memberinya air mata untuk diteteskan. Ini adalah khusus miliknya untuk digunakan kapan pun ia butuhkan.”
“Kau tahu: Kecantikan seorang wanita bukanlah dari pakaian yang dikenakannya, sosok yang ia tampilkan, atau bagaimana ia menyisir rambutnya.”
“Kecantikan seorang wanita harus dilihat dari matanya., karena itulah pintu hatinya, tempat di mana cinta itu ada.”
My New Baby........Ummu Hannan Iman
Hannan First day...
Hannan hari ke-3
Hannan hari ke-43






Saturday, May 15, 2010

Lamanyer!!!

Assalamualaikum semua....

Lamanyer tak blogging..... Mcm2 kekangan.... Alhamdulillah skrg dah sedikit lapang & boleh start blogging balik....


Rasanyer tahun nie memang langsung x post aper2.. Awal tahun sarat mengandung... Alhamdulillah dah selamat melahirkan seorang puteri pada 19 Mac lalu... Dan nak masuk 2 bulan... minggu depan pun dah nak start bertugas... Sayang nak tinggalkan baby Hannan...


Nanti saya akan upload gambar2 terbaru baby dan putera puteri saya....

TODAY.....Nak ucapkan Selamat Hari Guru buat semua guru saya, ahli keluarga saya, dan sahabat2 saya yang bergelar GURU...