Pages

Tuesday, October 27, 2009

Sibuk nak exam...

Minggu nie masing-masing sibuk dgn soalan exam... Kata orang, budak pendidikan khas x payah la exam2.. bukan nak pandai pun... Sedih bila dengar mcm tu, tapi sebagai guru pendidikan khas.. kami lebih tahu apa yang kita nak beri pada anak2 istimewa kita... Mungkin peperiksaannya tak sama mcam budak2 kat kelas perdana.. Tapi mereka juga harus diberi peluang untuk dinilai tahap pencapaian mereka... Mereka pun nak jugak rasa suasana exam..
Bukan senang sebenarnya nak sediakan soalan exam anak2 di kelas pendidikan khas... Kalau di kelas perdana, 1 set soalan untuk satu kelas @ satu tahun. Tapi kami kena sediakan beberapa set soalan untuk murid2 yang duduk dlm satu kelas... Nampak senang,... tp pening gak kepala... :-)..
InsyaAllah next week anak2 di kelas pendidikan khas nie akan dinilai tahap pencapaian dan kemahiran mereka... Kita tengok je nnt, ape yang depa jawab...

No comments: